Ruim 15 jaar specialist in veiligheidscursussen, advisering en certificering.

Schulten Opleidingen & Certificeringen B.V.
Postbus 569, 7500 AN Enschede 
Tel: 053-4343737 (ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur)

Contact >
  • Veiligheidsondersteuning

Veiligheidsondersteuning

De veiligheid binnen het bedrijf dient zowel op het organisatorische als op het technische vlak goed geregeld te zijn. De controle hierop wordt overigens ook steeds scherper. Voor veel bedrijven is het erg moeilijk om van al deze veranderingen op de hoogte te blijven.

Heeft u wel aan alles gedacht:

  • is de organisatie structuur voldoende uitgewerkt?
  • zijn de taken en bevoegdheden van de medewerkers duidelijk genoeg?
  • ontbreken de organisatorische procedures niet en zijn ze wel voldoende?
  • voldoen de machines aan de veiligheidseisen?
  • zijn de werkinstructies helder opgesteld?
  • dekt de verzekering alles wel bij een calamiteit als niet overal aan voldaan is?
  • als de arbeidsinspectie komt heb ik dan alles geregeld?

Schulten Opleidingen & Certificeringen B.V. heeft ruim 15 jaar ervaring in begeleiding en ondersteuning op het gebied van veiligheid. Ieder traject wordt in overleg met u zo samengesteld dat het perfect aansluit bij de eisen en wensen van uw organisatie.

Bel voor meer informatie: 053-4343737, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of vul het formulier in.

Hieronder ziet u het overzicht van onze uitgebreide dienstverlening.

Bedrijfsnoodplan / ontruimingsplan

bedrijfsnoodplan-ontruimingsplanTijdens een calamiteit in uw bedrijf of instelling moeten er veel verschillende acties worden uitgevoerd door meerdere personen. Om te voorkomen dat handelingen dubbel worden verricht of dat andere handelingen juist vergeten worden is het van belang om bepaalde processen vast te leggen. Het bedrijfsnoodplan zal hiervoor als basis gaan dienen. Afhankelijk van de eisen van de handhavende instanties wordt een keuze gemaakt voor een bedrijfsnoodplan of een ontruimingsplan.

Lees meer

Ontruimingsoefening

ontruimingsoefeningTer voorbereiding op een daadwerkelijke ontruiming zijn ontruimingsoefeningen met alle betrokken medewerkers noodzakelijk. Deze ontruimingen dienen tevens als praktische test van de werking van het opgestelde ontruimingsplan. Om te controleren of uw ontruimingsplan nog actueel is en uw medewerkers goed geïnformeerd zijn wat zij moeten doen bij een ontruiming van het gebouw, dient jaarlijks een ontruimingsoefening te worden gehouden.

Lees meer

Tekenwerk

tekenwerkIedere werkgever is, volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbo-wet), verplicht maatregelen te treffen die het mogelijk maken dat werknemers en derden zich in veiligheid kunnen brengen indien een toestand ontstaat waarin direct gevaar voor de veiligheid of gezondheid aanwezig is. Het tekenwerk hiervoor voeren wij graag voor uw bedrijf / instelling uit.

Lees meer

Risico-inventarisatie en evaluatie

risico-inventarisatie-en-evaluatieOp iedere werkplek zijn risico’s. Bijvoorbeeld een ongeval met een snijmachine of een werknemer die in contact komt met gevaarlijke stoffen. Voorkomen is beter dan schade oplossen. Werkgevers zijn dan ook verplicht in kaart te brengen welke risico's er in hun bedrijf zijn. Ook moeten zij in een plan van aanpak aangeven welke maatregelen nodig zijn. In een Risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) worden deze zaken schriftelijk vastgelegd. Werkgevers en werknemers werken zo samen aan een veilig en gezond bedrijfsklimaat.

Lees meer

Opzetten Veiligheidsorganisatie

opzetten-veiligheidsorganisatieDe BHV organisatie

De BHV dient een goed functionerende organisatie te zijn. BHV is net als een ketting zo sterk als z'n zwakste schakel. Een ketting die uw bedrijf veel geld kan besparen mits goed geconstrueerd. Wij helpen u graag met ons ondersteunende dienstverlening: Opzetten Veiligheidsorganisatie.

Lees meer

OHSAS 18001

ohsas-18001De OHSAS-specificatie (Occupational Health and Safety Assessment Series) is ontwikkeld naar aanleiding van een dringende behoefte onder gebruikers aan een erkende norm voor arbo-managementsystemen, aan de hand waarvan hun eigen managementsystemen kunnen worden beoordeeld en gecertificeerd. OHSAS 18001 is ontwikkeld in overeenstemming met de normen voor managementsystemen ISO 9001 (Kwaliteit) en ISO 14001 (Milieu) om, waar organisaties dat willen, de integratie van managementsystemen voor kwaliteit, milieubeheer en arbeidsomstandigheden te vereenvoudigen.

Lees meer

Kwaliteitsmanagement NEN ISO 9001

kwaliteitsmanagement-nen-iso-9001Voor het verkrijgen van het Kwaliteitsmanagement NEN ISO 9001 certificaat is het noodzakelijk dat een kwaliteits-managementsysteem wordt opgezet en een kwaliteitshandboek wordt gemaakt. 

Lees meer

Veiligheidsscan agressie en geweld

veiligheidsscan-agressie-en-geweldMet de Veiligheidsscan agressie en geweld krijgt u een snelle en gedegen indruk van de situatie op het gebied van agressie en geweld bij u organisatie of instelling. De Veiligheidsscan is een stappenplan om tot een goede aanpak ten aanzien van “agressie en geweld” te komen.

Lees meer