Schulten OC  
Schulten Opleidingen & certificering, Voortsweg 99, Enschede 053-4343737info@schulten-oc.nl

Cursus Preventiemedewerker (verplicht)

Omschrijving

cursus-preventiemedewerker-verplicht

Preventiemedewerkers en veiligheidskundigen helpen bedrijven om risico’s te beheersen, om letsel en schade te voorkomen. In toenemende mate wordt van ze verwacht dat ze zorgen voor een veiligheidscultuur. Daarin is het vanzelfsprekend dat bij de werkuitvoering risico’s worden beheerst. Ontbreekt een veiligheidscultuur, dan is er een grotere kans dat medewerkers door slechte arbeidsomstandigheden onnodig ziek worden en arbeidsongeschikt raken. Of dat er arbeidsongevallen ontstaan, met mogelijk doden of gewonden en bedrijfsschade. Als Veiligheidskundig Preventiemedewerker werkt u eraan mee om dat te voorkomen. Door het volgen van de cursus Preventiemedewerker (verplicht) kunnen uw adviezen het bedrijf helpen deze zaken goed op orde te houden.

Doelgroep

De cursus Preventiemedewerker (verplicht) heeft meerwaarde voor iedereen die in een organisatie meewerkt aan preventie en daarin meer resultaat wil bereiken. Bijvoorbeeld HSE-medewerkers, KAM-coördinatoren, VGM-functionarissen in VCA-gecertificeerde bedrijven, brandwachten, BHV-opleiders, professioneel brandweer- en ambulancepersoneel en beveiligingsmedewerkers.

Cursusinformatie: Cursus Preventiemedewerker (verplicht)

U maakt kennis met alle bedrijfsrisico’s en uiteenlopende soorten bedreigingen zoals giftige stoffen, elektriciteit, trillingen, stralingen, maar ook fysieke belasting, stress en nog veel meer. Tevens leert u ook de mogelijkheden om de risico’s te beheersen, wat wettelijk verplicht is en wat VCA-certificering inhoudt en vereist. U oefent gesprekken met de directie en de VCA-auditeur.
 
U ervaart niet alleen de eigen rol, maar verplaatst u ook in de positie van de ander. U leert uit de studieboeken thuis, maakt thuis opdrachten en bedrijfsopdrachten. Deze module wordt afgesloten met 2 schriftelijke examens: examen Preventiemedewerker en het VCA VOL-examen. Haalt u het diploma Veiligheidskundig Preventiemedewerker, dan heeft u een stevige basis om als Preventiemedewerker aan de slag te gaan.
 
Daarnaast kunt u ook verdergaan met de cursus Allround Veiligheidskunde en erkend Middelbaar Veiligheidskundige (MVK) worden, Hobeon SKO erkend.
 
  • Basiskennis in preventie en veiligheid (5 lesdagen):
  • Gevaren en wetgeving
  • Managementsystemen / VCA
  • Specifieke gevaren beleid, beheer en leiding
  • Risicomanagement

Voor deelname aan de cursus preventiemedewerker is een afgeronde mbo-4 opleiding een pré.

De cursus Preventiemedewerker wordt afgesloten met een examen Veiligheidskundig Preventiemedewerker en een examen VCA VOL. Dit leidt naar het SSVV-erkende diploma VCA VOL en het diploma Preventiemedewerker Veiligheid PMV dat toegang geeft tot de module 2 van de opleiding Allround MVK.

De duur van de cursus preventiemedewerker, inclusief toetsing, is 1 dag.

De cursus preventiemedewerker worden in diverse plaatsen in Nederland gegeven. Onze locaties zijn uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer en voorzien van parkeergelegenheid. Ook bestaat de mogelijkheid de cursus in-company bij u te verzorgen.
De in-company cursus preventiemedewerker wordt, in overleg met u, op alle werkdagen gehouden.

De prijs voor deze cursus bedraagt € 315,00 per deelnemer (excl. BTW). Indien u meerdere deelnemers in wilt schrijven, neem dan contact met ons op d.m.v. de informatie aanvraag voor de mogelijkheden van een in-company cursus.

Informatieaanvraag

Alleen op mobile