Schulten OC  
Schulten Opleidingen & certificering, Voortsweg 99, Enschede 053-4343737info@schulten-oc.nl

Cursus EHBO

Omschrijving

cursus-ehbo

Het is goed dat er een, wettelijk verplichte, BHV organisatie in uw bedrijf aanwezig is. Het is echter belangrijk om te vertellen dat een BHV'er, medisch gezien, niet gelijkwaardig aan een EHBO'er gekwalificeerd is. Waar voor de BHV'er het accent ligt op de grote lijn bij de eerst hulp verlening, daar is de EHBO'er in staat de eerst medische hulp daadwerkelijk te verlenen. Omdat het bijna ondenkbaar is dat er zich in uw bedrijf geen ongevallen zullen voordoen geven wij u in overweging om enkele werknemers de door ons georganiseerde Cursus EHBO te laten volgen. Het inzetten van een EHBO'er kan het ziekteverzuim helpen terugdringen en mogelijk zelfs voorkomen.

Doelgroep

Voor enkele strategisch werkende medewerkers die, bij voorkeur op vrijwillige basis, altijd aanwezig zijn.

Cursusinformatie: Cursus EHBO

In de cursus EHBO komen de volgende onderwerpen aan de orde:
 
  • Stoornissen van het bewustzijn en de ademhaling, stilstand van de bloedsomloop en reanimatie
  • Uitwendige verwondingen en ernstige bloedingen, shock en brandwonden
  • Botbreuken, ontwrichtingen, kneuzingen en verstuikingen
  • Oogletsels en vergiftigingen

Voor de cursus EHBO is geen specifieke vooropleiding vereist. De uitgangspunten voor deze opleiding zijn gebaseerd op algemene principes en kenmerken van volwasseneneducatie. Als uitgangspunt geldt het zelfstandig kunnen handelen van cursisten.

De cursus wordt afgesloten met een onafhankelijk examen via de normen van Het Oranje Kruis.

De duur van de opleiding, inclusief toetsing, is 2 dagen (inclusief examen).

De cursus wordt in diverse plaatsen in Nederland gegeven. Onze locaties zijn uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer en voorzien van parkeergelegenheid. Ook bestaat de mogelijkheid de opleiding in-company bij u te verzorgen. De in-company cursus wordt, in overleg met u, op alle werkdagen gehouden.

De prijs voor deze cursus bedraagt € 325,00 per deelnemer (excl. BTW). Indien u meerdere deelnemers in wilt schrijven, neem dan contact met ons op d.m.v. de informatie aanvraag voor de mogelijkheden van een in-company cursus.
 

Deze cursus wordt afgerond met een Oranje Kruis examen.

Informatieaanvraag

Alleen op mobile