Schulten OC  
Schulten Opleidingen & certificering, Voortsweg 99, Enschede 053-4343737info@schulten-oc.nl

Basisveiligheid VCA cursus

Omschrijving

basisveiligheid-vca-cursus

Veel (onder)aannemers krijgen in de praktijk te maken met opdrachtgevers die eisen dat gewerkt wordt volgens elementaire veiligheidsregels. Dat betekent dat het werk alleen aan die bedrijven wordt gegund als er daar een aantoonbare bereidheid en kennis aanwezig is op het gebied van veiligheid. Bedrijven kunnen zich certificeren volgens de VCA specificaties. Het (uitvoerende/operationele) personeel dient dan te beschikken over een diploma basisveiligheid VCA die u kunt behalen door het volgen van de Basisveiligheid VCA cursus.

Doelgroep

De Basisveiligheid VCA cursus is bestemd voor operationele medewerkers van fabrieken en bedrijven in de petrochemie, industrie, aannemingsbedrijven en aanverwante bedrijven.

Cursusinformatie: Basisveiligheid VCA cursus

In de Basisveiligheid VCA cursus komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • Algemene kennis van de ARBO-wet
  • Begrippen met betrekking tot veiligheid
  • Gevaarlijke stoffen
  • Brand- en explosiegevaar
  • Besloten ruimten en werkvergunningen
  • Gereedschappen en machines
  • Hijsen, tillen en dragen
  • Werken op hoogte
  • Elektriciteit
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Voor Basisveiligheid VCA cursus is geen specifieke vooropleiding vereist. De uitgangspunten voor deze cursus zijn gebaseerd op algemene principes en kenmerken van volwasseneneducatie. Als uitgangspunt geldt het zelfstandig kunnen handelen van cursisten.

Aan het einde van de cursus wordt een examen afgenomen door een exameninstituut onder auspiciën van de Ecabo. Het certificaat is landelijk erkend. Het examen voldoet aan de gestelde eisen in het kader van de procedure opgesteld door het Centraal College van Deskundigen (CCvD-VCA ).
Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het diploma "Basisveiligheid VCA".

De prijs voor de 2-daagse cursus bedraagt € 305,00 per deelnemer (excl. BTW). Indien u meerdere deelnemers in wilt schrijven, neem dan contact met ons op d.m.v. de informatie aanvraag voor de mogelijkheden van een in-company cursus.

De prijs voor de 1-daagse cursus bedraagt € 195,00 per deelnemer (excl. BTW). Indien u meerdere deelnemers in wilt schrijven, neem dan contact met ons op d.m.v. de informatie aanvraag voor de mogelijkheden van een in-company cursus.

 

 

De cursussen Basisveiligheid VCA worden in diverse plaatsen in Nederland gegeven. Onze locaties zijn uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer en voorzien van parkeergelegenheid. Ook bestaat de mogelijkheid de opleiding in-company bij u te verzorgen, vanaf 8 cursisten is dit een uitstekende optie. De in-company cursus wordt, in overleg met u, op alle werkdagen gehouden.

De duur van de standaard opleiding, inclusief examen, is twee dagen. Er bestaat ook de mogelijkheid om dit in een korter tijdsbestek van 1 dag te volgen.

Informatieaanvraag

Alleen op mobile