Ruim 15 jaar specialist in veiligheidscursussen, advisering en certificering.

Schulten Opleidingen & Certificeringen B.V.
Postbus 569, 7500 AN Enschede 
Tel: 053-4343737 (ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur)

Contact >
  • BHV
  • Cursus BHV (verplicht)

Cursus BHV (verplicht)

cursus-bhv-verplicht

Tegenwoordig dient ieder bedrijf, elke winkel of instelling te beschikken over een bedrijfshulpverleningsorganisatie. Om in die organisatie volwaardig een rol van betekenis te kunnen spelen dient elk individueel lid van de BHV organisatie over de juiste kennis en ervaring te beschikken. Van elke BHV’er wordt verwacht dat hij naast een gedegen theoretische kennis ook over praktijk ervaringen met betrekking tot levensreddende handelingen en de brandbestrijding beschikt. Onze cursus BHV (verplicht) voorziet in een gedegen scholing op beide fronten.

Doelgroep

Voor iedere medewerker die als Bedrijfshulpverlener wil worden gekwalificeerd.

Cursusinformatie: Cursus BHV (verplicht)

Inhoud

In de cursus BHV komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Eerste hulp en levensredende handelingen (waaronder reanimatie).
  • Beperken en bestrijden van een beginnende brand.
  • Ontruiming.
  • Alarmering en samenwerken met verschillende hulpverleningsdiensten.
  • Communicatie.

 

Vooropleiding

Voor de cursus BHV (verplicht) is geen specifieke vooropleiding vereist. De uitgangspunten voor deze cursus zijn gebaseerd op algemene principes en kenmerken van volwasseneneducatie. Als uitgangspunt geldt het zelfstandig kunnen handelen van cursisten.

Aantal cursisten

Voor de cursus BHV (verplicht) kunnen cursisten zich individueel inschrijven, of in-company: minimaal 10 cursisten.

Toetsing

De cursus wordt afgesloten met een toets. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het certificaat: “Bedrijfshulpverlener”.

Duur

De duur van de cursus BHV, inclusief toetsing, is 2 dagen.

Locatie / data / prijs

De cursussen BHV worden in diverse plaatsen in Nederland gegeven. Onze locaties zijn uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer en voorzien van parkeergelegenheid.

De prijs voor deze cursus bedraagt € 275,00 per deelnemer (excl. BTW). Indien u meer dan 10 deelnemers in wilt schrijven, neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op voor korting of de mogelijkheden van een in-company cursus.

Ook bestaat de mogelijkheid de cursus in-company bij u te verzorgen. De in-company cursus wordt, in overleg met u, op alle werkdagen gehouden.