Schulten OC  
Schulten Opleidingen & certificering, Voortsweg 99, Enschede 053-4343737info@schulten-oc.nl

Cursus Sociale Hygiëne

Omschrijving

Bedrijven of organisaties die alcohol schenken en/of verkopen, dienen volgens de Drank- en Horecawet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. Deze eis geldt níet alleen voor de bedrijfsleider of de eigenaar, er moet namelijk tijdens openingsuren altijd minimaal één persoon in het bedrijf aanwezig zijn, die het diploma Sociale Hygiëne heeft.
 
Bovendien is iedereen die op de vergunning vermeld staat, verplicht dit diploma in het bezit te hebben. Het is daarom verstandig om ervoor te zorgen dat voldoende medewerkers dit diploma behalen. Hierdoor kom je als ondernemer niet plotsklaps voor problemen te staan als je zelf niet aanwezig bent. 
 
Tijdens de cursus Sociale Hygiëne leer je hoe je in de praktijk met alcohol-, drugs- en gokproblematiek moet omgaan. Je leert handige methoden om gasten duidelijk te maken wat in het bedrijf wel en niet is toegestaan. In de praktijk blijkt dat cursisten het diploma vaak op korte termijn willen behalen. Daarvoor is deze ééndaagse cursus met aansluitend SVH examen ideaal!

Doelgroep

Voor ondernemers, leidinggevenden en medewerkers van horecabedrijven en slijterijen. Ook voor beheerders, medewerkers en vrijwilligers in sportkantines, verenigingen, buurthuizen of instellingen. 

Cursusinformatie: Cursus Sociale Hygiëne

Tijdens de cursus Sociale Hygiëne worden de volgende punten behandeld:
  • Gastvrijheid
  • Alcohol-, gok- en drugsverslaving
  • Sociale vaardigheden
  • Inrichtingseisen en voorzieningen
  • Veiligheid

Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist. De uitgangspunten voor deze cursus zijn gebaseerd op algemene principes en kenmerken van volwasseneneducatie. Als uitgangspunt geldt het zelfstandig kunnen handelen van cursisten.

Het examen is een theorie-examen bestaande uit 40 meerkeuzevragen, en wordt afgenomen door het SVH. Het examen afgenomen in de Nederlandse taal duurt 40 minuten en in de overige talen 50 minuten. Het examen wordt afgenomen in het Nederlands, Engels, Noord-Afrikaans-Arabisch, Mandarijn-Chinees en Turks. U bent geslaagd voor het examen als u minimaal het cijfer 6 heeft behaald. Als u geslaagd bent ontvangt u gelijktijdig met de resultaatbrief uw diploma Sociale Hygiëne.

De duur van de cursus Sociale Hygiëne, inclusief toetsing, is 1 dag.
 

De prijs voor deze cursus inclusief examen bedraagt € 315,00 per deelnemer (excl. BTW).

De cursussen Sociale Hygiëne worden in diverse plaatsen in Nederland gegeven. Onze locaties zijn uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer en voorzien van parkeergelegenheid.De in-company cursus wordt, in overleg met u, op alle werkdagen gehouden.

Deze cursus wordt afgerond met een officieel SVH examen. Na goed gevolg ontvangt u het SVH diploma Sociale Hygiëne.

Informatieaanvraag

Alleen op mobile