Schulten OC  
Schulten Opleidingen & certificering, Voortsweg 99, Enschede 053-4343737info@schulten-oc.nl

Herhalingscursus veilig werken met de heftruck (E-learning)

Omschrijving

Het werken met een heftruck vraagt dezelfde vaardigheden als het besturen van een auto: kennis en kunde. Hoe een heftruck te besturen is iets wat je beter niet alleen in de praktijk kunt leren, dit kan mogelijk schade toebrengen aan mens en materieel en dus veel ellende veroorzaken. Hoewel er wettelijk geen heftruckrijbewijs bestaat, is er wel de verplichting dat de chauffeur over een aantoonbare deskundigheid beschikt. Volg daarom onze cursus Veilig werken met de heftruck.
 
De inhoud van onze Cursus Veilig werken met de heftruck voldoet aan de wettelijke verplichting om mensen die gebruik maken van gemotoriseerd intern transport materieel naar behoren te scholen. Zowel in theorie als in de praktijk.

Doelgroep

Een ieder die gebruik maakt van gemotoriseerd intern transport materieel, zowel in het magazijn als in de productie of bij de expeditie.

Cursusinformatie: Herhalingscursus veilig werken met de heftruck (E-learning)

In de cursus Veilig werken met de heftruck komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • Wet en regelgeving (Arbowet en AI 14)
  • Opbouw en werking van een heftruck
  • Gebruik van de heftruck (werkbelasting, voorzetapparatuur e.d.)
  • De werkomgeving (pallets, stellingen, pictogrammen e.d.)
  • Tips voor het veilig werken (verkeers- en gedragsregels)
  • Praktijkinstructie met het aanwezige materieel (heftruck, reachtruck, stapelaar, motor pallettruck etc.)

Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist. De uitgangspunten voor deze training zijn gebaseerd op algemene principes en kenmerken van volwasseneneducatie. Als uitgangspunt geldt het zelfstandig kunnen handelen van cursisten.

De cursus wordt afgesloten met een toets. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het certificaat: "Veilig werken met de heftruck ".

De duur van de cursus, inclusief toetsing, is een halve dag.

De prijs voor deze cursus bedraagt € 145,00 per deelnemer (excl. BTW). Indien u meerdere deelnemers in wilt schrijven, neem dan contact met ons op d.m.v. de informatie aanvraag voor de mogelijkheden van een in-company cursus.

De cursussen worden in diverse plaatsen in Nederland gegeven. Onze locaties zijn uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer en voorzien van parkeergelegenheid. Ook bestaat de mogelijkheid de cursus in-company bij u te verzorgen.
De in-company cursus wordt, in overleg met u, op alle werkdagen gehouden.
Voor het praktische gedeelte dient de trainer beschikking te hebben over 2 heftrucks.

Informatieaanvraag

Alleen op mobile