Schulten OC  
Schulten Opleidingen & certificering, Voortsweg 99, Enschede 053-4343737info@schulten-oc.nl

BHV- en ontruimingsoefening

Omschrijving

Een calamiteit meldt zich nooit vooraf aan. Kunnen wij er dan niets aan doen? Jazeker wel! Nadat uw BHV’ers opgeleid zijn door onze vakbekwame instructeurs begint het allemaal pas:
  • Is de organisatie goed voorbereid? 
  • Zijn procedures en afspraken goed beschreven en vastgelegd in uw ontruimingsplan? 
  • Zijn de vluchtroutes en blus- en alarmeringsmiddelen op orde en staan deze juist vermeld op de ontruimingsplattegronden? 

Als dat allemaal voor elkaar is, is de organisatie aan oefenen toe.

Binnen enkele dagen na de oefening ontvangt u ook nog een schriftelijk verslag van de oefening zodat u aan de vereiste aantoonbaarheid kunt voldoen.

Doelgroep

Deze oefening is bedoeld voor alle personen die deel uitmaken van de bedrijfshulpverleningsorganisatie.

Cursusinformatie: BHV- en ontruimingsoefening

De oefening inclusief het opstellen van een verslag duurt één dagdeel.

Voor deelname aan de oefening is een BHV-cursus wenselijk.

De oefening wordt op uw eigen locatie verzorgd. De oefening wordt, in overleg met u, op alle werkdagen gehouden.

Onze instructeurs/oefenleiders stellen de BHV-organisatie gefaseerd bloot aan, in moeilijkheidsgraad oplopende, scenario-oefeningen. Gestart wordt met eenvoudige aangekondigde oefeningen. Deze zijn slechts bedoeld om de procedures te testen en eventueel aan te scherpen. Deze oefeningen kunnen uitgevoerd worden als tabletop-oefening maar ook als eenvoudige scenariotraining. Als alle procedures definitief zijn en een ieder is hiermee bekend worden de oefeningen uitgebreider en ingewikkelder maar altijd BHV-waardig. 
 
Einddoel van de gefaseerde oefeningen is natuurlijk de uiteindelijke totaalontruiming. Deze wordt ingeleid door een BHV-calamiteit met een duidelijke reden om de keuze te maken tot een ontruiming. Uiteraard houden wij bij het ensceneren altijd rekening met een aantal factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanwezigen in het gebouw zoals minder validen, zorgbehoevenden en kinderen maar ook aan cruciale productieprocessen. 
 
Iedere oefening wordt afgesloten met een evaluatie zodat de getrainde personen direct weten wat er goed ging en waar de leermomenten voorgekomen zijn.

Informatieaanvraag

Alleen op mobile