Ruim 15 jaar specialist in veiligheidscursussen, advisering en certificering.

Schulten Opleidingen & Certificeringen B.V.
Postbus 569, 7500 AN Enschede 
Tel: 053-4343737 (ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur)

Contact >

Basis Voedselveiligheid cursus

basis-voedselveiligheid-cursusDe basis voor het veilig produceren van voedingsmiddelen zijn medewerkers die hygiënisch werken. Op het moment dat uw medewerkers zich bewust zijn van het belang van voedingsmiddelenhygiëne zal dit leiden tot een grotere bereidheid zelf op de werkplek een bijdrage te leveren aan een goede hygiëne, orde en netheid. De Basis Voedselveiligheid cursus maakt medewerkers bewust van voedingsmiddelenhygiëne en HACCP en leert het belang hiervan te onderkennen.

Doelgroep

De Basis Voedselveiligheid cursus is bedoeld voor medewerkers bij de productie, de opslag en het transport van voedingsmiddelen.

Cursusinformatie: Basis Voedselveiligheid cursus

Inhoud

De volgende onderwerpen worden in Basis Voedselveiligheid cursus behandeld:

  • Hygiëne, orde en netheid
  • Voedingsmiddelen en ziekte
  • Hygiënisch werken
  • Besmettingen van voedingsmiddelen
  • Persoonlijke hygiëne
  • Micro-organismen
  • Allergenen
  • Kwaliteit
  • Bedrijfsregels

Vooropleiding

De Basis Voedselveiligheid cursus wordt geven op LBO/MBO niveau. De uitgangspunten voor deze training zijn gebaseerd op algemene principes en kenmerken van volwasseneneducatie. Als uitgangspunt geldt het zelfstandig kunnen handelen van cursisten.

Aantal cursisten

Minimaal 8, maximaal 15 cursisten.

Toetsing

De opleiding wordt afgesloten met een toets. Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist het certificaat: "Basis Voedselveiligheid".

Duur

De duur van de opleiding, inclusief toetsing, is 1 dag.

Locatie/ Data

De in-company cursus wordt, in overleg met u, op alle werkdagen gehouden.