Ruim 15 jaar specialist in veiligheidscursussen, advisering en certificering.

Schulten Opleidingen & Certificeringen B.V.
Postbus 569, 7500 AN Enschede 
Tel: 053-4343737 (ma t/m vr van 09:00 tot 17:00 uur)

Contact >
  • BHV
  • Cursus Crisismanagement Basis

Cursus Crisismanagement Basis

Een crisis komt altijd onverwacht. Of het bijvoorbeeld nu om brand of ontruiming gaat, u hoopt dat het uw organisatie nooit zal overkomen. Maar het is goed om de organisatie er goed op voor te bereiden. De opleiding “Crisismanagement Basis” is daarbij een goede uitgaanssituatie. Tijdens de opleiding leren u en uw medewerkers onder meer hoe uw organsisatie een crisissituatie kan hanteren en waar u rekening mee dient te houden. Na afloop van de opleiding weten u en uw medewerkers hoe om te gaan met een eventuele crisissituatie, hoe een bedrijfsnood-plan/calamiteitenplan van de organisatie werkt en hoe een organisatie een goed werkend team samenstelt.

Doelgroep

Bestaande en/of toekomstige Crisisteams/calamiteitenteams binnen bedrijven, instellingen, instanties en andere bestuurlijke organisaties.

Cursus inhoud

Deze training is een simulatietraining waarbij de deelnemers in de vorm van een crisisteam worden geconfronteerd met een fictieve crisis aan de hand van een eigen bedrijfssituatie, waarbij in een zeer korte tijd vele factoren de revue zullen passeren. Voorafgaand aan de training vindt er een vooroverleg plaats om de specifieke wensen van de organisatie in beeld te brengen en nadien te verwerken in het oefenscenario. De simulatie training wordt begeleid door een deskundig team van trainers, waarnemers en tegenspelers die nodig zijn voor de specifieke simulatie. Hierbij is uw eigen bedrijfsnoodplan/ontruimingsplan/calamiteitenplan het uitgangspunt.

  • Voorafgaand aan de training krijgen de deelnemers een korte theoretische inleiding, zodat ze zich bewust worden van de aspecten waarop gelet gaat worden tijdens de training.
  • De training is gericht op het uitvoeren van diverse processen binnen een crisisteam en een crisisorganisatie. Door actief tegenspel geven de trainers sturing aan het verloop van de training. De deelnemers bepalen zelf in belangrijke mate het verloop van de simulatie. Na afloop van de training vindt evaluatie plaats waarbij de leerpunten uit de training verwerkt worden in een verslag, welke gebruikt kan worden als voorbereiding op calamiteiten in de eigen organisatie.

Vooropleiding

Voor deelname aan de training is kennis van de procedures en planvorming binnen uw organisatie een pre.

Aantal cursisten

Afhankelijk van de grootte van uw crisisteam.

Duur

De training duurt een dagdeel (max. 4 uur)

Locatie

De training wordt verzorgd op uw eigen locatie in het daarvoor ingerichte crisiscentrum.

Data 

In overleg te bepalen.